L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (Comillas ICAI) va lliurar els seus premis anuals als millors projectes fi de carrera del curs 2018-19.

En la XVIII edició, el premi de l'Associació Nacional d'Enginyers de l'ICAI va ser per a Beatriz Quiralte Moreno pel projecte "Desenvolupament i elaboració d'una pròtesi low-cost per a països en en desenvolupament o en conflicte".

MADRID (09/09/2020)

L'entrega de premis al millor projecte fi de carrera va tenir lloc el dia 02 a les 18:00h en l'Escola ICAI de la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid. El convidat d'honor d'aquest any va ser Héctor Flórez Crespo, soci director de consultoria de Deloitte Espanya. L'acte va estar presidit pel rector de la universitat, juliol L. Martínez, SJ i pel director de l'escola, Antonio Muñoz

En la XVIII edició, el premi de l'Associació Nacional d'Enginyers de l'ICAI va ser per a Beatriz Quiralte Moreno pel projecte “Desenvolupament i elaboració d'una pròtesi low-cost per a països en en desenvolupament o en conflicte”. FREMAP ha participat en la direcció d'aquest treball, guardonat en la categoria d'innovació industrial.

El projecte de Beatriz és senzill però carregat de sostenibilitat i benefici social. En ell descriu com crear una pròtesi de mans assequible a partir d'un mètode senzill: fonent taps de plàstic i fent motllos de llaunes de refresc. D'aquesta manera, les persones que es troben en situacions extremes i amb poca activitat poden ocupar el seu temps fabricant pròtesi per a aquells que desgraciadament han perdut una extremitat superior.

Gràcies al conveni de col·laboració existent entre les dues institucions i la proposta de Marian Saénz Nuño, professora del Departament de Mecànica d'ICAI, Noelia Díez Sánchez, professora de Qualitat Industrial de Readaptació Professional de FREMAP, va codirigir al costat d'aquesta, el treball fi de grau de Beatriz Quiralte.

El paper de FREMAP en el projecte, va ser guiar a Beatriz en l'estudi de diferents plàstics i determinar l'aptitud del plàstic seleccionat amb diferents assajos, com a duresa i flexió, que s'han realitzat en les instal·lacions de Readaptació Professional (Laboratori d'assajos i Fusteria d'Alumini).

Avui dia Beatriz està fent un màster de bioenginyeria a Dinamarca, cosa que li va impedir recollir el premi, recollint-ho en el seu lloc Marian Saénz (Codirectora del projecte i professora de l'ICAI) de mans del president de l'Escola d'Enginyers de l'ICAI, que va tenir unes boniques paraules per a Beatriz que el veia en streaming des de Dinamarca.