FREMAP participa en el monogràfic "Treball Social vs. COVID-19"de la Revista del Consell General de Treball Social

Aquest número especial entra en la història del treball social a Espanya, atès que és la primera vegada en la trajectòria de la revista del Consell General de treball Social que es fa un monogràfic d'aquestes característiques.

MADRID (31/07/2020)

Des del CGTSE es va fer una trucada oberta a la participació, facilitant una porta d'entrada per expressar el viscut, el realitzat, el sentit durant aquests mesos, des de la columna vertebral en què se sustenten el cent per cent dels articles, el Treball Social amb majúscules.

FREMAP participa en aquest monogràfic amb la publicació “Treball Social Sanitari: Protocol d'intervenció psicosocial per la COVID-19”,en què es comparteix l'experiència pràctica desenvolupada a partir de la necessitat de dotar d'un servei en un context d'emergència sanitària i després de la posada a disposició del Sistema Nacional de Salut dels quatre hospitals amb què FREMAP compta en el territori nacional, situats a Vigo, Barcelona, Madrid i Sevilla. L'objecte d'aquest servei era detectar els riscos psicosocials que podien derivar-se de l'ingrés i aïllament dels pacients ingressats, així com de les seves famílies i/o xarxa social. L'objectiu principal era crear un protocol d'intervenció psicosocial que generés la coordinació soci sanitari necessària, tant amb recursos interns com externs, per donar una resposta social immediata, i del qual canal de comunicació, principalment, s'establiria a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.